Nieuws
440628
Nieuws

Makers Halo 5 eren overleden dochters van fan

Gamesontwikkelaar 343 Industries heeft een ontroerend eerbetoon in zijn game Halo 5 verwerkt voor twee dochters van een superfan van de serie. De twee tienermeisjes kwamen in januari om toen hun huis volledig afbrandde terwijl zij als enige thuis waren.

343 heeft een ’embleem’ gemaakt genaamd True Light Emblem. Deze kunnen spelers aan hun online Halo-profiel koppelen als soort van profielfoto. Deze nieuwe is het eerste geanimeerde embleem in het spel en wordt binnenkort in het spel geïntroduceerd via een update.

„Als vader zijnde, kan ik me alleen maar voorstellen voor hoeveel pijn dit verlies heeft gezorgd. In de dagen na de tragedie, was het inspirerend om de Halo-gemeenschap bij elkaar te zien komen om [ouders] Adam en Rebecca op allerlei manieren te steunen,” aldus gameregisseur Josh Holmes.

Naast het embleem zit er ook een eerbetoon in een online level van het spel. Als spelers tijdens het spelen in Torque omhoog kijken naar de lucht, kunnen ze de namen van de meisjes, Trinity en Lena, zien.