Nieuws/Binnenland
440637
Binnenland

Verdachten moord Joeri Edelijn onder invloed van Alcohol, GHB en XTC

Uden - De verdachte in de moordzaak van de 27-jarige Joeri Edelijn heeft bekend onder invloed te zijn geweest van drank en drugs toen hij het slachtoffer met een mes stak.

Tijdens een uitgaansavond ontstond een vechtpartij tussen Edelijn en twee mannen uit Uden en Erp, die vandaag voor de rechter staan. Volgens omstanders waren de verdachten Edelijn, die aan het bellen was, aan het ’treiteren’. Ze tikten op zijn telefoon. Edelijn werd boos en deelde de eerste klap uit, zo beweert de 25-jarige hoofdverdachte.

De andere verdachte pakte een mes, die de hoofdverdachte „uit voorzorg” overnam. „Er ontstond een worsteling en ik heb op een gegeven moment uitgehaald met het mes om hem [Edelijn, red.] op afstand te houden”, zegt de verdachte volgens het Brabants Dagblad. Later die avond overleed Edelijn aan zijn verwondingen.

De hoofdverdachte verklaarde dat hij onder invloed was van alcohol en van de drugs XTC en GHB. Beide mannen waren daarnaast op zoek naar cocaïne. Ze worden alleen nog verdacht van openlijke geweldpleging en drugsbezit.

De moord bracht een grote schok teweeg in het dorp. Edelijn werd geroemd vanwege zijn behulpzame karakter. Na zijn dood legden mensen een zee aan bloemen op de plaats van het incident.