Nieuws/Buitenland
440660
Buitenland

Overwerkte arts overspoeld met sollicitaties

TOKOROA - De Nieuw-Zeelandse huisarts die dinsdag wereldkundig maakte dat hij al twee jaar tevergeefs een collega zoekt tegen een salaris van bijna 4 ton, wordt overspoeld met honderden sollicitaties. Zijn plattelandspraktijk telt 6000 patiënten en is niet meer alleen te doen.

Is in Nieuw-Zeeland geen enkele arts bereid de baan aan te nemen, collega's uit onder meer Brazilië, Midden-Amerika, Polen, Oekraïne, India, Bosnië, Zuid-Afrika, Frankrijk en Canada vinden het geld, de drie maanden vakantie per jaar en de belofte geen weekeinden of nachtdiensten te hoeven draaien best acceptabel.

Alan Kenny toonde zich woensdag verrast, vooral omdat 99 procent van de sollicitaties 'bagger' is, zo zei hij tegen The Guardian. Bovendien krijgt de huisarts ook nog eens de hoon van boze bewoners van zijn stadje Tokoroa over zich heen. Die wisten niet dat een huisarts zo veel verdiende. De beledigingen daarover vliegen hem via de sociale media om de oren. Alleen een acceptabele kandidaat voor de baan zou alles goedmaken.