Nieuws
440702
Nieuws

Google steunt kindernieuwsdienst

RIJSWIJK - Kinderen krijgen in de toekomst nieuws dat is afgestemd op hun eigen leesniveau met een nieuwe digitale nieuwsdienst. Google steunt dit nieuwsproject voor kinderen met een bijdrage uit een fonds voor innovatieve mediaprojecten, het Digital News Initiative.

Nieuwsberichten van persbureau ANP worden met de innovatieve technologie van WizeNoze omgezet in versies voor kinderen van negen tot twaalf jaar en van dertien tot vijftien jaar. "Het vinden van begrijpelijke informatie op internet is voor kinderen veel te moeilijk. Dat kan echt veel beter'', zegt Diane Janknegt, oprichter van WizeNoze. ''Daarom lanceerden wij in september al JouwZoekmachine.nl, waarin ze kunnen zoeken op hun eigen leesniveau. Maar veel informatie ontbreekt nog, zoals begrijpelijk nieuws voor kinderen."

Media kunnen met de kindernieuwsfeeds op een begrijpelijke manier content aanbieden op hun apps en websites voor verschillende doelgroepen. ''Het spreekt vanzelf dat we kinderen uit de verschillende leeftijdsgroepen betrekken bij het bepalen van de redactieformule van de kidsfeeds'', zegt Johan Groeneveld, de managing editor van het ANP.