Nieuws/Buitenland
440715
Buitenland

'Nepterroristen' opgepakt in Australië

MELBOURNE - Drie broers hebben zich in Australië gemeld bij de politie nadat ze omstanders de stuipen op het lijf hadden gejaagd met een nepaanslag. De mannen hadden zich in traditionele oosterse gewaden gehesen en deden alsof ze vanuit een auto het vuur wilden openen op nietsvermoedende slachtoffers.

De broers van 20, 18 en 16 jaar oud filmden hun grappen en plaatsten de beelden op sociale media, berichtten Australische media. De mannen waren al voor hun aanhouding door het stof gegaan in een ontbijtprogramma op televisie, waar ze toegaven dat ze dit keer te ver waren gegaan.

Het was niet de eerste keer dat de broers zorgden voor ophef. Ze plaatsten in 2015 een video op Facebook waarin een man in Arabische kleding een tas naar een man gooide. Het slachtoffer schrok zo erg dat hij in een reservoir sprong. Ook werden ontvoeringen in scène gezet.

De politie bleek niet te kunnen te lachen om de stunts van de mannen. Politiechef Graham Ashton noemde het gedrag van het drietal ,,walgelijk''. Het is nog onduidelijk of de broers worden vervolgd voor hun grappen. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Bomb Prank taken to a new level - Like "Jalals" for more!Posted by Jalals on Wednesday, February 17, 2016