Nieuws
440718
Nieuws

Gehandicapte Mayim krijgt honderden verjaardagswensen van VROUW-lezers

Het verhaal van de gehandicapte Mayim ging niet alleen ons als redactie, maar ook honderden VROUW-lezeressen aan het hart. Onze mailbox stroomt sinds gisteravond vol met hartverwarmende videoboodschappen, cadeaubonnen en lieve verjaardagswensen voor de 17-jarige Mayim. Vader Marcel is nog steeds helemaal ondersteboven van alle aandacht voor zijn dochter. "Het is zo hartverwarmend."

Knalfeest

Wat een knalfeest met haar vriendinnen had moeten worden, eindigde voor de gehandicapte Mayim in een verjaardagsfeestje met alleen haar ouders. "Mayim heeft de hele middag bij de deur gewacht. De teleurstelling was dan ook zó groot toen na uren eindelijk de deurbel ging en er geen visite, maar de postbode voor de deur stond. We moesten het onder ogen zien: er zou niemand komen op haar verjaardag", vertelt vader Marcel.

Oneerlijk

"Weet je wat misschien nog wel het meest frustrerende is van het hele verhaal? Dat bij Mayim geen enkel vriendinnetje op haar verjaardag verschijnt, maar dat op de verjaardag van mijn twintigjarige zoon zo veertig feestgangers voor de deur staan. Dat maakt je als ouder zo boos, maar tegelijkertijd ook zo verdrietig."

Marcel vindt het dan ook erg belangrijk om eenzaamheid onder gehandicapte kinderen onder de aandacht te brengen. "Vriendschappen sluiten is voor gehandicapte kinderen vaak lastig. Niet omdat ze het zelf lastig vinden om aansluiting te vinden, maar omdat de drempel voor andere kinderen vaak heel hoog is."

Wil je verder lezen en de videoboodschappen zien?