Nieuws
440786
Nieuws

Daniel Craig toch niet in de volgende James Bond

Het leek er op dat Daniel Craig na de volgende Bond-film afscheid ging nemen van zijn beroemde 007-rol. Maar de acteur stopt per direct.

De makers van James Bond zullen snel op zoek moeten gaan naar een nieuwe 007-agent. Daniel Craig keert namelijk niet terug in de volgende franchise, zo heeft zijn goede vriend en acteur Mark Strong laten vallen.

Strong liet in een interview met Shortlist weten dat hij alleen in een Bond-film zou willen spelen als Daniel de 007-agent zou spelen. "Weet je wat, ik zou het geweldig hebben gevonden om de villain te spelen in een Bond-film met Daniel Craig. Hij is een vriend en het zou geweldig zijn."

De acteur en peetvader van Craigs oudste zoon bevestigt vervolgens dat dat er waarschijnlijk niet meer in zit. "Maar ik denk dat hij een punt zet achter zijn tijd als Bond, dus het gaat never nooit gebeuren.", besluit Strong.

Onlangs werden de opnames van de nieuwe 007-film met een jaar uitgesteld. De reden hiervoor zou zijn om Daniel tijd te geven om aan zijn serie Purity te werken.

Kaskraker

De Bondfilms met Craig zijn een groot succes, met het recente Spectre als hoogtepunt. Maar in de interviews die de acteur deed om Spectre te promoten, hield hij zich op de vlakte bij de vraag of hij nog een Bondfilm gaat doen.

"De makers weten dat het dom zou zijn hem te vervangen nu hij zo populair is", zegt een insider. "Hij gaat vrijwel zeker nog één keer Bond spelen en daarna gaan ze op zoek naar een vervanger." Er wordt nu al gespeculeerd over mogelijke opvolgers als Damien Lewis, Tom Hardy en Idris Elba.

Craig speelt Bond sinds 2006. Hij volgde toen Pierce Brosnan op.