Nieuws/Binnenland

Dit doet 21 dagen zonder vet, suiker en alcohol met je lijf

Makkelijk was het niet, maar hij heeft het toch mooi geflikt. Nick Vinckier (25) leefde 21 dagen zonder suiker, vet en alcohol. Het resultaat is niet mis.

We kennen de Belg nog van vorig jaar, toen hij de nodige roem vergaarde met zijn #100dagenzonderalcohol-challenge. Maar, zo schrijft hij op zijn site, 'het begon een klein beetje afgezaagd te worden om die dude te zijn die 100 dagen geen alcohol dronk'.

Beachbody

De Vlaming speurde het internet af voor een trainingsprogramma dat hem tot het uiterste zou drijven. Hij besloot mee te doen met het 'Bizzy Diet 21-Day Fitness Plan', door Nick omgedoopt tot de #21dayschallenge.

Niet alleen alcohol, ook suikers en vetten zijn voor deelnemers uit den boze. Maar, dan heb na 21 dagen wél een 'superstrakke beachbody', luidt de belofte.

Nick nam de proef op de som. Hij gooide zijn voedingspatroon om en volgde daarnaast een intensief trainingsprogramma. Uiteindelijk viel de bikkel bijna tien kilo af, er bleef nog circa tien procent lichaamsvet over. Maar, makkelijk was het niet.

Duur grapje

'In vergelijking met dit was honderd dagen geen alcohol drinken peanuts', schrijft hij in zijn blog. 'Daarnaast kost gezond eten bakken met geld. Ruim vijfhonderd euro per maand om -alleen- gezond te leven tegenover een goede 250 euro om met twéé onze buikjes te vullen met ‘gewone’ en/of ongezonde stuff. Het kost dus vier keer zo veel om gezond te leven.'

Desondanks was het alle moeite waard. 'Al is drie weken afzien toch lang genoeg.'