Nieuws/Buitenland
441401
Buitenland

Bang voor de ratelslang

New York - Inwoners van Massachusetts maken zich grote zorgen over het plan van de Amerikaanse staat om een eiland vol ratelslangen te creëren.

Ze zijn bang gebeten te worden door de giftige dieren die worden samengebracht op een onbewoond eiland in het zogeheten Quabbin Reservoir waar in de buurt veel gewandeld, gevist en gejaagd wordt.

Volgens parkwachters in de staat is er niks aan de hand. „De angst is gebaseerd op een zeer verkeerd beeld dat altijd geschetst wordt van slangen”, zegt Tom French, verantwoordelijk voor het natuurbeheer in Massachusetts, een bosrijke staat in het noordoosten van de VS.

French zijn kantoor wordt platgebeld sinds de plannen uitlekten. Burgers rond het 62 vierkante kilometer grote natuurgebied, zo’n 90 kilometer ten westen van Boston, zijn bang dat de slangen op het eiland zich snel voortplanten en dat er daardoor een gevaarlijke en onstuitbare plaag zal ontstaan.

Er zouden nu nog iets van 200 ratelslangen in Massachusetts leven, maar dat aantal holt achteruit. Voornamelijk door toedoen van mensen. In de Roger Williams-dierentuin in Providence zal een aantal jonge ratelslangen worden verzorgd, en later ook worden uitgezet op het eiland.