Nieuws/Binnenland
441452
Binnenland

Zender diep door het stof

RTL-show Weet ik Veel loopt in de soep

HILVERSUM - Het populaire quizprogramma Weet ik Veel op RTL4 is vanavond volledig in de soep gelopen. Ruim 300.000 mensen doen thuis mee met dit populaire programma dat gepresenteerd wordt door Linda de Mol.

Door het grote aantal deelnemers liepen de vragen tijdens de reclamepauze voor de deelnemers thuis gewoon door, maar wel zonder tekst en uitleg. Kort daarop weigerde de app helemaal.

Het programma wordt niet live opgenomen zodat Linda de Mol ook niet kon vertellen wat er allemaal mis ging. Deelnemers thuis die de meeste vragen goed hebben, kunnen een groot geldbedrag winnen. Complete gezinnen doen dan ook mee, maar vanavond werd dat een fiasco.

RTL laat in een reactie weten: "We hebben helaas vanavond een storing gehad met onze app bij het televisieprogramma Weet Ik Veel, onze excuses! De thuiswinnaar is daarom komen te vervallen, aangezien velen maar 30 vragen hebben kunnen beantwoorden. Wél kijken we naar de statistieken van de eerste 30 vragen: daaruit worden 10 al eerder geregistreerde winnaars voor de Peak-laptops en 50 voor de Pluim-cadeaus getrokken. Het programma is vooraf opgenomen in de studio met Linda de Mol en de interventies met Jamai zijn allemaal live."

Vanaf maandag staan alle winnaars op de site van RTL.