Nieuws
441455
Nieuws

Derde Pietje Bell-film in de maak

Regisseur Maria Peters gaat een derde film over kwajongen Pietje Bell maken. Dat maken producent Shooting Star en uitgeverij Kluitman zondag bekend.

De eerste delen, die in 2002 en 2003 in de Nederlandse bioscopen draaiden, waren twee van de best bezochte Nederlandse familiefilms van de afgelopen twintig jaar.

De film heeft als titel Pietje Bell gaat vliegen. Peters werkt momenteel aan het scenario. Het is de hoop van de producent dat een groot deel van de cast van de vorige twee delen terugkeert, onder wie Katja Herbers, Arjan Ederveen, Angela Groothuizen en Marjan Luif. Voor de titelrol gaat regisseur Peters op zoek naar een nieuwe acteur. Quinten Schram, die de rol in de eerste twee delen speelde, is inmiddels veel te oud om Pietje te spelen.

"Ik heb zoveel plezier gehad tijdens het maken van de eerste twee delen”, stelt Peters. "Laatst zag ik ze weer en moest ik er weer om lachen. De films zijn zo tijdloos. Ik voel me enorm geïnspireerd om aan een nieuw verhaal te mogen werken.”

Het is de bedoeling dat Pietje Bell 3 in 2018 in de Nederlandse bioscopen te zien is. Pietje Bell werd begin twintigste eeuw bedacht door schrijver Chris van Abkoude. Hij schreef acht boeken over de kwajongen met een hart van goud. Pietje Bell gaat vliegen is het laatste deel in de reeks. Behalve twee recente films werd er tien jaar geleden ook een musical rond de jongen gemaakt.