Nieuws
441456
Nieuws

Moeder AktieSport en Perry Sport krijgt uitstel van betaling

AMSTERDAM - Het moederbedrijf van de sportwinkelketens AktieSport en Perry Sport heeft uitstel van betaling gekregen. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam bevestigd. Volgens vakbond FNV staan de banen van 2300 mensen op het spel.

,,Dit is opnieuw een grote schok zo vlak na de ondergang van V&D”, zegt FNV-bestuurder Nico Meijer. ,,Er staan weer grote aantallen werknemers op straat en die ga je niet snel herplaatsen.”

V&D-faillissement

Moederbedrijf United Sports Group (USG) was maandag aan het van de middag nog niet in staat om te reageren.

De penibele situatie waarin onder meer Aktiesport en Perry Sport nu verkeren hangt volgens FNV ook samen met de recente faillissementen van V&D en schoenengigant Macintosh. Ze hadden zogeheten 'shop-in-shops' in de warenhuizen van V&D en in de schoenenzaken van Scapino. Die verkooppunten moesten onlangs noodgedwongen sluiten, waardoor een deel van de omzet wegviel.

Aktiesport telt ruim 180 winkels in Nederland, Perry Sport meer dan zeventig. USG omvat ook het Belgische Primo, met zo'n 25 filialen, en winkelformule Time Out. Alles bij elkaar werken er bij USG volgens de eigen website ruim 2500 mensen.