Nieuws/Opmerkelijk
441486
Opmerkelijk

Nuchtere bejaarde gaat liever slapen dan feestvieren

Oma Flossie (110) baalt van verjaardag

Spokane - Flossie Dickey, die op haar 110e verjaardag wordt geïnterviewd voor een Amerikaanse lokale televisiezender, is helemaal niet blij. Het ongemakkelijke interview met de balende bejaarde is inmiddels een behoorlijke YouTube-hit geworden. De video is meer dan een miljoen keer bekeken.

Flossie laat al aan het begin van het interview weten dat ze doodmoe is, waarop verslaggeefster Nichole Mischke vrolijk zegt dat haar is verteld dat slapen ook haar hobby is. Het hele interview is vrij pijnlijk, want het is overduidelijk te zien dat Flossie liever met rust gelaten wordt. Ze houdt na één vraag zelfs haar kaken stijfdicht op elkaar.

Daarna blijft Mischke volhouden en vraagt ze of Flossie zin heeft in het grote verjaardagsfeest dat haar familie voor haar organiseert. „Nee, totaal niet”, zegt ze goudeerlijk. Haar geheim om het zo lang vol te houden? „Weet ik veel. Ik vecht er niet tegen, ik leef gewoon.”

De humeurige oma wordt onthaald door vele mensen op sociale media. „Flossie is mijn sprituele gids”, reageert Isaac Garcia op Twitter. „Flossie kan wel eens een heldin zijn”, aldus Ern op het sociale medium. „Ik voel me precies als Flossie deze maandagmorgen. Ze is mijn heldin!”, volgens Ayra Angeles in een tweet.

Bekijk hier het hele interview.