Nieuws
441512
Nieuws

Renault toont Mégane Estate

PARIJS/AMSTERDAM - Leuk en aardig, de nieuwe vijfdeurs Mégane die Renault sinds januari officieel aanbiedt, maar dit is de variant waar het gros van het Mégane-publiek op zit te wachten. De tweede carrosserievariant van de nieuwe Mégane-familie is de Estate.

Na de vijfdeurs hatchback en de Estate is de Mégane-familie feitelijk compleet. Er volgt nog een RS-uitmonstering, maar een driedeurs hatchback en een CoupéCabriolet staan voor het nieuwste model niet op de agenda. Een opvallende downsizing van het modellengamma, dat ooit uit zes carrosserievarianten bestond, te weten de hatchback in 3- en 5-deursvorm, een sedan, een stationcar, een Cabriolet en een MPV, de Scénic. Laatstgenoemde is sinds enkele generaties een zelfstandige productlijn binnen het Renault-gamma. De nieuwste editie zal net als de Mégane Estate begin maart op de Autosalon van Genève voor het eerst aan het grote publiek worden gepresenteerd.

Innovaties

De Estate biedt volgens de autobouwer vele innovaties, maar de fabrikant praat daar tot de onthulling op de Geneefse autoshow niet over. Het merk claimt tevens dat de stationcar ruimer dan zijn voorganger met 524 tot 1600 liter grote bagageruimte is en de langste laadruimte in zijn klasse te bieden heeft. Ja, zelfs meer dan de Skoda Octavia Combi dus. Hoe de Mégane Estate er in zijn burgermanspakje uitziet, is ook nog even gissen, want Renault toont de stationcar nu in zijn sportieve trainingspakje, GT genaamd. Die versie wijkt van de basisaankleding af door een andere bumper met brede luchtinlaat met honingraatgrille, een verchroomde uitlaatpijp, speciale 18 inch grote lichtmetalen wielen en een diffuser.

Met welke motoren de Estate op de markt komt, is nog niet bekend. De vijfdeurs hatchback is er met een 1.2- en 1.6-benzinemotor, alsmede de diesels van  1,5 en 1,6 liter. Daar zal de Estate zo goed als zeker niet van afwijken.

De verkoop van de Mégane Estate, die elders in Europa ook als Sport Tourer wordt geleverd, start spoedig, maar de eerste modellen zullen pas deze zomer worden uitgeleverd.