Nieuws
441519
Nieuws

Voorjaarsvakantie:

5 wintersporttips voor thuisblijvers

De voorjaarsvakantie is begonnen! Voor veel landgenoten het moment om af te reizen naar de sneeuw voor een heerlijke wintersport. Behoor jij niet tot de gelukkigen die vertrekken richting de Alpen? Niet getreurd, ook in eigen land kun je op zoek gaan naar het échte wintersportgevoel.  Hierbij 5 tips voor thuisblijvers om tijdens de voorjaarsvakantie toch met wintersport bezig te kunnen zijn!

1. Skiën op een indoor sneeuwbaan

Wil je gaan skiën in eigen land, dan ligt een bezoek aan  een indoor sneeuwbaan het meest voor de hand. Door het hele land liggen diverse banen waar je kunt skiën op echte sneeuw. De langste skihal van Nederland is Snowworld in Landgraaf. Hier heb je de beschikking over 5 pistes (langste 520 meter) en 8 liften waaronder een 6-persoons stoeltjeslift. Na een paar uurtjes skiën kom je in de ‘stube’ van de indoorbaan bij onder het genot van een heisse choco. Wintersport in eigen land!

2. Shop nieuwe kleding en materiaal

Met de lente alweer in het vizier is in veel wintersportwinkels de uitverkoop gestart. Heb je nog nieuw materiaal of kleding nodig voor volgend seizoen, dan is dit het moment om te kopen. Momenteel is er nog veel keus en profiteer je van aantrekkelijke kortingen. En nieuwe spulletjes verzachten het feit dat je de voorjaarsvakantie niet in de sneeuw doorbrengt.

3. Ga werken aan je techniek op een rollerbaan

Op ski’s staan zonder sneeuw is een vreemde gewaarwording.  Helemaal wanneer je ook nog eens op een lopende band staat die onder je door rolt. De band kan ingesteld worden qua snelheid en steilheid, waardoor het zowel voor beginners als gevorderden geschikt is. Je skipully en je eigen materiaal kun je wel thuis laten, het is behoorlijk inspannend en niet al te goed voor je ski’s. Aangezien je niet zomaar even kunt stoppen is het uitstekend voor je techniek en conditie.

4. Zet berggerechten op tafel

Haal de smaken van de Alpen in huis! Gerechten als Kaiserschmarrn, Tiroler Gröstl en Apfelstrüdel zijn ook heel eenvoudig zelf te maken. Of ga naar de kaasboer om zelf voor een heerlijke kaasfondue te zorgen. Je zult zien dat je zelfgemaakte berggerechten bijna net zo lekker smaken als in de bergen! Alleen het Alpenpanorama en de inrichting van de traditionele berghut ontbreekt.

 

5. Doe een rondje webcams

Als jij niet in de bergen kunt zijn, dan moet je de bergen maar in huis halen! Maak een rondje langs de webcams van de skigebieden waar je in het verleden hebt geskied. De herinneringen komen boven en zo kom je toch nog een beetje in het wintersportgevoel. Momenteel zijn de sneeuwcondities overal ruim in orde en met name op de webcams in de Oostenrijkse regio’s Karinthië en Steiermark. Ook het bekijken van wintersport video’s en (vakantie)foto’s doet wonderen.Bron: Snowplaza