Nieuws/Binnenland
441625
Binnenland

Virtual reality-bril van HTC en Valve kost $799

HTC en Valve hebben tijdens de Mobile World Congress in Barcelona onthult dat de consumentenversie van de virtual reality-bril Vive vanaf 29 februari voor $799 te reserveren is. Voor die prijs krijgen kopers ook draadloze controllers en twee vr-games.

In vergelijking met het testmodel van de Vive is de consumentenversie voorzien van verbeterde draadloze controllers met die fysieke feedback geven, de dual stage triggers, een front-camera die fysieke elementen met de echte wereld kan mengen, nog helderdere displays en een verbeterde hoofdband die zorgt voor een betere balans en stabiliteit.

Voor een gelimiteerde periode wordt met de Vive twee games meegeleverd: Job Simulator: The 2050 Archives en Fantastic Contraption. Het eerste spel speelt zich af in een fictieve wereld waar robots alle menselijke banen hebben ingenomen, kan je plaatsnemen in de ‘Job Simulator’, om te ontdekken hoe het voelde om een baan te hebben. In Fantastic Contraption kun je rondlopen op een eiland, zweven in de lucht en zelf machines maken.

HTC heeft aan de vr-bil ook nog een nieuwe functionaliteit toegevoegd. Met Vive Phone Services blijf je verbonden met de buitenwereld zonder dat je de virtuele wereld hoeft te verlaten. Terwijl je de Vive gebruikt, kun je oproepen aannemen, berichten ontvangen, een quick reply sturen en kalenderuitnodigingen bekijken op je headset.

De concurrerende high-end vr-bil Oculus Rift kost in Europa €699 ($599 in de Verenigde Staten). Van Sony’s PlayStation VR is nog geen prijs bekend.