Nieuws
441633
Nieuws

Philips werkt samen met Amazon

AMSTERDAM (AFN) - Philips heeft de handen ineengeslagen met Amazon Web Services voor de ontwikkeling van een back-updienst waarmee ziekenhuizen in hoog tempo al hun gegevens in de cloud kunnen zetten. Dat meldde Philips maandag.

Met de dienst kunnen ziekenhuizen hun informatie over patiënten beter beschermen, aldus Philips. Het kost ziekenhuizen daarbij nog maar enkele dagen om alle data naar de cloud te verplaatsen, in plaats van maanden. Door het toenemende gebruik van geavanceerde 'imaging'-apparatuur (zoals scanners), neemt de hoeveelheid data die ziekenhuizen beheren in hoog tempo toe.

Philips meldde verder meerjarige contracten te hebben gesloten met vier grote Amerikaanse zorgaanbieders, die gaan werken met 'telehealth'-producten en - diensten van het Nederlandse concern. Daarmee kunnen specialisten op afstand de situatie van patiënten op de intensive care in de gaten houden en beoordelen. Met de nieuwe overeenkomsten bereikt het zogeheten 'eICU'-programma honderden nieuwe bedden en duizenden nieuwe patiënten per jaar.

Philips ging niet in op de financiële details van de contracten.

Het zorgtechnologiebedrijf presenteerde maandag ook een nieuwe 'biosensor', waarmee de belangrijkste indicatoren voor patiënten in de gaten kunnen worden gehouden. De sensor meet onder meer de hartslag, ademhaling en lichaamstemperatuur van de drager. Die informatie wordt direct doorgestuurd naar een systeem dat zorgverleners waarschuwt als kritische grenzen worden overschreden.