Nieuws
442069
Nieuws

Trage Windows laptop veranderen in Chromebook

Een laptop van vijf jaar oud doet er vaak heel lang over om op te starten. Niet iedereen heeft echter de middelen om een nieuwe computer aan te schaffen. Het bedrijf Neverware komt met een gratis oplossing die je oude laptop een stuk sneller maakt.

Het bedrijf biedt particulieren gratis zijn Cloud Ready software aan. Deze software laat Chrome OS draaien op oude pc’s. Dit besturingssysteem heeft geen krachtige hardware nodig om zijn werk te kunnen doen waardoor de oude machine opeens heel krachtig lijkt.

De software verwijdert het oude Windows systeem niet, maar zet er Chrome OS naast. Gebruikers kunnen dus bij het opstarten van hun machine kiezen welk systeem ze willen gebruiken. Wanneer de laptop gebruikt gaat worden om te browsen op internet, apps van Google te gebruiken of andere webgebaseerde diensten is Chrome OS de beste keuze.

De Cloud Ready software werkt alleen op machines die draaien op Windows 7,8,8.1 of 10 en geïnstalleerd zijn in UEFI mode. Oudere machines die draaien op een BIOS Windows systeem worden niet ondersteund.