442509
Buitenland

Veel doden bij aanslag in Ankara

ANKARA - De Turkse hoofdstad Ankara is woensdagavond opgeschrikt door een vermoedelijke aanslag op een legerkazerne. Een autobom ontplofte naast de kazerne in de regeringswijk Cankya, vlak bij het parlementsgebouw. Doelwit was een troepentransport dat net aankwam bij de kazerne. Er zijn zeker 28 doden en 61 gewonden gevallen. Een woordvoerder van de regerende AK Partij spreekt van een ’terreurdaad’.

Premier Davutoglu is op de hoogte gesteld van de aanslag en heeft een onderzoek gelast. Davutoglu heeft zijn vertrek naar Brussel voor overleg met de EU uitgesteld als gevolg van de aanslag. Hij zou woensdag vertrekken maar ziet daarvan af.

De overheid heeft de media verboden om verder over de aanslag te berichten, maar dat verbod lijkt genegeerd te worden.

Turkije lijdt onder terrorisme dat wordt gepleegd door Koerdische en soennitische extremisten. In januari blies een terrorist zich op in het toeristische hart van Istanbul. Daarbij werden elf toeristen gedood. In oktober vorig jaar vielen ruim honderd doden door een bomaanslag op een grote bijeenkomst voor het centraal station van Ankara. Voor beide aanslagen zouden de soennitische extremisten van Islamitische Staat verantwoordelijk zijn.