Nieuws/Binnenland
442546304
Binnenland

Utrechtse scholier (11) valt klasgenoot aan met ontbijtmes

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

LEIDSCHE RIJN - Een bittere nasmaak voor leraren en leerlingen van basisschool De Ridderhof uit de Utrechtse wijk Leidsche Rijn na het groep 8 kamp van vorige week. Een 11-jarige leerling viel daar gewapend met een ontbijtmes een klasgenootje aan. Dankzij snel ingrijpen van een andere klasgenoot vielen er geen gewonden.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

De uit de hand gelopen ruzie vond vorige week vrijdag plaats tijdens het ontbijt op het kamp in Vijfhuizen, zo meldt RTV Utrecht. In een brief aan de ouders van de leerlingen spreekt de schoolleiding van een ’ernstige overtreding van de gedragsregels’. De verdachte is tijdelijk geschorst.

„Het belangrijkste is dat alle betrokken leerlingen ongedeerd zijn gebleven en met de schrik zijn vrijgekomen”, schrijft directeur Emile Vermeulen. „Wij gaan nu met alle betrokkenen om tafel om het vervolg vast te stellen.”

’Stiller’

De vader van het slachtoffer laat aan RTV Utrecht weten dat zijn zoon gewond raakte aan zijn bovenarm. De dikke trui die de jongen droeg, kon erger voorkomen. „Hij houdt zich groot, maar ik merk dat hij stiller is”, vertelt zijn vader aan de regionale omroep.