Nieuws
442600
Nieuws

Leuke weetjes over vliegtuigen

Dat we nu binnen één dag naar de andere kant van de wereld kunnen reizen, hadden de passagiers van de allereerste vlucht in 1914 niet kunnen bedenken. Maar wat weten wij nu eigenlijk van vliegtuigen? Graag delen wij een aantal leuke weetjes over dit indrukwekkende vervoersmiddel.

Het grootste vliegtuig ter wereld is…het vrachtvliegtuig  Antonov An-225. Drie Boeing 737-700 vliegtuigen zijn even breed als één Antonov An-225 vliegtuig. Het is ook het enige commerciële vliegtuig ter wereld dat zes motoren heeft.

Het aantal passagiers dat mee kan in een Airbus A380-800 van Emirates is…615 passagiers. De Airbus is een dubbeldekker met twee verdiepingen. Op de bovenste verdieping bevindt zich een luxe bar voor de businessclass passagiers.

Wist je dat er in de meeste vliegtuigen géén rij…13 is. Het getal 13 is een getal waar veel mensen op de wereld van geloven dat het ongeluk brengt.Een lege Boeing 737-300 weegt net zoveel als...zeven volwassen olifanten.Het grootste en drukste vliegveld ter wereld ligt in….Atlanta (Amerika). De luchthaven ontvangt jaarlijks ongeveer 121 miljoen passagiers.

De reden waarom de bagage eerst voorin het vliegtuig wordt ingeladen is…om ervoor te zorgen dat het vliegtuig niet naar achter kantelt. In de grootste tank van een vliegtuig kan…310.000 liter aan kerosine. Het gaat om het vliegtuig A380. Met 310.000 liter benzine kun je ongeveer 6.200 auto’s voltanken.

De zwarte doos van een vliegtuig eigenlijk…de kleur oranje heeft.De hoogste gelegen luchthaven ter wereld ligt…in China. Het gaat om Daocheng Yading Airport en het ligt op ruim 4.400 meter hoogte. Naast de hoogst geleden luchthaven, heeft de luchthaven ook een lange startbaan. Dit is namelijk nodig door de lage luchtdichtheid op hoogte van 4.400 meter. Vliegtuigen hebben dan langer nodig om genoeg snelheid op te bouwen.

Het recordaantal bezoekers dat Schiphol op één dag verwelkomde is…196.000 passagiers. Dit record werd behaald op 2 augustus 2015. Dit aantal passagiers is 3,5 keer een Champions League finale in de Amsterdam Area.

Bron: EUclaim