Nieuws/Binnenland
44283
Binnenland

Bekijk hier hoe vaak er in jouw provincie geflitst is

Meeste flitsboetes in Zuid-Holland

Flitspalen op een terrein van Domeinen Roerende Zaken

Flitspalen op een terrein van Domeinen Roerende Zaken

DEN HAAG - De meeste kans om geflitst te worden maak je in Zuid-Holland. Verreweg de meeste van de 4,3 miljoen boetes die vorig jaar werden uitgedeeld aan geflitste verkeersovertreders in die provincie. Bekijk hier hoe vaak er in jouw provincie geflitst werd.

Flitspalen op een terrein van Domeinen Roerende Zaken

Flitspalen op een terrein van Domeinen Roerende Zaken

In de Zuid-Holland werden meer dan 1,4 miljoen hardrijders en 85 duizend mensen die door rood reden geflitst. In Friesland (14.000 hardrijders en 500 door rood) werd het minst geflitst. Bekijk hieronder hoeveel er werd geflitst in jouw provincie (of klik hier):

Bekijk hier hoeveel boetes er per flitspaal zijn uitgedeeld.

Het totale aantal boetes steeg in 2016 naar ruim 9,4 miljoen, 1,5 miljoen meer dan het jaar ervoor. Snelheidsovertreders vormen het leeuwendeel: ruim 7,9 miljoen. Ze kregen een gemiddelde boete van 9,4 miljoen.

Lees ook: Dit is de paal van 4 miljoen (premium)

Het aantal keer dat geflitst werd steeg door het feit dat alle palen nu digitaal zijn en dus 24 uur per dag kunnen werken. Vroeger moesten fotorolletjes verwisseld worden, maar dat speelt nu geen rol meer.

De politie is vorig jaar actiever gaan handhaven en heeft meer overtreders staande gehouden: ruim 357.000 tegen ruim 241.000 het jaar daarvoor. In 2015 waren er nog acties van de politievakbonden in verband met de cao-onderhandelingen, waardoor er minder werd gecontroleerd.

Lees meer: Forse stijging aantal verkeersovertredingen