Nieuws
443092
Nieuws

Australiërs doen zich tegoed aan gratis data

MELBOURNE - Alle klanten van de Australische telecomprovider Telstra mochten zondag onbeperkt mobiel internetten, als goedmakertje voor een recente storing. Dat lieten de Australiërs zich geen twee keer zeggen: in een dag tijd werd 1841 terabyte aan data verbruikt.

Direct na middernacht schoot het internetverkeer de lucht in. De klanten verbruikten over de hele dag twee keer zoveel data als normaal op een zondag. Op de Telstra-website valt te lezen dat 1841 terabyte ongeveer gelijk staat aan 2,3 miljoen films, ruim vijf miljoen afleveringen van Game of Thrones of 23 miljoen downloads van The Life of Pablo, het nieuwe album van Kanye West.

Sommige klanten deden hun uiterste best om het maximale uit de gratis data-dag te halen. Zo downloadde Reddit-gebruiker DrRodneyMckay via de internetverbinding van zijn LG-smartphone 25 seizoenen van de Discovery-documentaire How It's Made en zette hij 172 Steam-games op een externe harde schijf. Hij zou daarmee maar liefst 421 gigabyte hebben verbruikt.