Nieuws
443241
Nieuws

Deel van de 62 filialen wordt gered

Doorstart V&D in eindfase

Amsterdam - De curatoren van V&D zijn druk bezig om de doorstart van de warenhuisketen vorm te geven. Momenteel is er nog een Nederlandse partij waarmee wordt onderhandeld. Het is nog niet bekend hoeveel winkels open blijven en wat de gevolgen zijn voor de 5000 werknemers.

 

RTLZ meldt dat Coolcat-eigenaar Roland Kahn V&D overneemt. De overname zou bijna rond zijn. Kahn die momenteel op reis is in Milan, laat aan De Financiële Telegraaf weten dat het verhaal ,,echt niet klopt". Vakbond CNV Vakmensen zegt nog niet geïnformeerd te zijn door de curator over een eventuele overname.

De onderhandelingen over een doorstart van V&D bevinden zich in de laatste fase . Aan de onderhandelingstafel zit onder andere supermarktketen Jumbo die vorige week horecaketen La Place kocht. La Place heeft zelfstandige zaken maar ook vestigingen in de V&D-winkels die niet te exploiteren zijn als de V&D sluit.

La Place was een dochterbedrijf van het failliete V&D-concern en werd door de curatoren verkocht aan Jumbo.

Sushibars

Jumbo nodigde vorige week vrijdag in Den Bosch partijen uit, waaronder de eigenaren van de winkelpanden om hun plannen te ontvouwen. Het Brabantse bedrijf is ambitieus en wil in de filialen van V&D grotere vestigingen van La Place openen, een soort Jumbo To Go, maar ook bijvoorbeeld sushibars.

Tijdens die bijeenkomst viel ook de naam van Coolcat-eigenaar Roland Kahn. Hij zou bij Jumbo aanschuiven en belangstelling hebben om zijn eigen formules (waaronder ook America Today en MS Mode) in de leegkomende panden te vestigen.

Maar Kahn bevestigt de verhalen niet. ,,Het is een broodje aap", laat hij weten.

Jumbo heeft belang

Jumbo laat weten alle belangen te hebben bij een goede doorstart van de V&D-winkels. ,,We zitten vanuit La Place logischerwijs aan tafel bij een deel van de gesprekken die gevoerd worden. Zoals je zult begrijpen doen wij over dit traject verder geen mededelingen. Voor de goede orde: onze focus ligt enkel op het vlak van food-activiteiten. Dat is de enige reden dat we aan tafel zitten”, aldus een woordvoerder.

Aan de andere kant aast ook de Canadese warenhuisketen Hudson’s Bay nog steeds op de winkelpanden. Zij beloven in gesprekken met de vastgoedeigenaren langlopende huurcontracten van zeven jaar of meer. Lees hier alles over de ontwikkelingen bij V&D