Nieuws
443296
Nieuws

Eerste teken van leven Mercedes C-Klasse Cabriolet

stuttagrt - Voor het eerst komt er een C-Klasse Cabriolet, maar de auto kent wel degelijk een voorganger binnen de Mercedes-familie.

De open variant van de C-Klasse kan gezien worden als de opvolger van de CLK Cabriolet, zoals die tussen 1997 en 2010 werd geleverd. De nieuwe C-Klasse wordt in het zogeheten D-segment gepositioneerd en is een concurrent van onder andere de Audi A5 Cabriolet en BMW 4 Serie. Net als zijn tegenhangers biedt de Benz plaats aan vier personen.

Softtop

De C-Klasse beschikt over een linnen kap. De meerlaagse softtop laat zich volautomatisch bedienen en ligt in geopende stand onder een harde tonneaucover. Een winddeflector en nekverwarmingssysteem zullen beschikbaar zijn om het open rijden tijdens lange zomeravonden te veraangenamen.

Zomer

De C-Klasse Cabriolet komt onder de E-Klasse Cabriolet in het programma, ondanks dat dat model (nu nog) deels op C-Klassetechniek leunt. De levering start deze zomer. Mercedes presenteert de open vierzitter op de Autosalon van Genève, die begin maart wordt gehouden.

Varianten

Met de lancering van een cabriolet bestaat het aantal modelvarianten onder de aanduiding C-Klasse uit vier koetswerken, te weten de sedan, stationwagon, coupé en cabriolet. Op termijn komt daar nog een hatchbackachtige vierdeurs coupé bij.