Nieuws/Binnenland
443480
Binnenland

Nieuwe sporen vermissingszaak Elke

MAASTRICHT - In het onderzoek naar de sinds december 2010 vermiste Elke Wevers (32) uit het Belgische Neeroeteren, vlak over de grens bij Sittard, is de Limburgse detective Ben Zuidema gestuit op nieuwe sporen.

Dat bevestigt de ervaren speurder tegenover De Telegraaf. Na bestudering van het uitgebreide onderzoekdossier in de voorbije dagen, beschikt Zuidema samen met zijn partner en voormalig politierechercheur John Vullers over aanwijzingen die kunnen leiden naar de dader(s) die betrokken zijn bij de mysterieuze verdwijning van Wevers.

Zuidema werd een dikke week geleden ingeschakeld door de wanhopige en radeloze familie van de Belgisch-Limburgse vrouw. ,,We hebben in de afgelopen dagen gesprekken gevoerd en het politiedossier nauwkeurig bekeken. Hierna hebben we in kaart gebracht welke mensen een motief zouden kunnen hebben. Hen hebben wij in beeld gebracht. Namen kan ik nu natuurlijk niet gaan noemen, want dan zou ik ons onderzoek stuk kunnen maken. Maar neem maar van mij aan dat we er bovenop zitten. De persoon of personen die hiervoor verantwoordelijk zijn, moeten gepakt worden. Het belangrijkste is nu dat Elke gevonden wordt."

Elke Wevers verdween op 9 december 2010 spoorloos van de aardbodem toen ze op weg was naar haar werk in het ziekenhuis van Maaseik. Die morgen stuurde zij nog een sms met de tekst 'ik voel me niet goed, ik ga naar huis' naar een collega die haar zou op komen halen. Sindsdien is er taal noch teken van haar vernomen. Haar telefoon werd kort na het versturen van het sms-bericht uitgeschakeld. Een grote zoekactie met een helikopter en radarboten werd gestart. In 2012 werd er door een duikteam gezocht in een grindplaats in Rotem, vlak over de grens bij Maastricht. Maar ook dit leverde niet het gewenste resultaat op.

De Belgische recherche heeft in de voorbije jaren meerdere scenario’s bekeken, maar van Elke Wevers ontbreekt tot op heden elk spoor. Onlangs werd in Lapland een voormalige buurjongen van haar aan de tand gevoeld door rechercheurs. Tot een bekentenis of doorbraak in de vermissingszaak heeft dit tot op heden echter niet geleid. Ook een speurtocht van een team van speur- en reddingshonden in oktober afgelopen jaar leverde niks op. Elke Wevers' partner Tom zat in het verleden vast als verdachte in deze zaak. Hij ontkent echter ten stelligste iets met de verdwijning van zijn vriendin te maken te hebben.