Nieuws/Binnenland
444557
Binnenland

’Dit wordt een hele zware taak...’

AMSTERDAM - ’Wout van Noord’ heeft op Facebook beschreven hoe het is om als agent assistentie te verlenen bij de nasleep van een steekpartij, „om te laten zien wat een dergelijk incident met mij, ons politiemensen, doet”.

De steekpartij in kwestie vond vorige week plaats in Amsterdam Noord. Het slachtoffer was een 35-jarige moeder van drie kinderen. Aangekomen op de plaats delict wordt de agent geconfronteerd met ’gapers’, omstanders die dicht om het slachtoffer staan: „Eén man is zelfs zo respectloos dat hij een foto van de stervende vrouw met zijn mobiele telefoon maakt. Inwendig kook ik, maar ik moet professioneel kalm blijven. [Mijn collega] Dennis heeft de man ook gezien en samen nemen we de man zijn telefoon af. Deze is hevig verontwaardigd en weigert mee te werken. Er ontstaat een korte strijd die hij verliest. Ik zeg de man toe dat hij zijn telefoon terug krijgt als de foto verwijderd wordt.”

Kinderen

Als het slachtoffer in de ziekenauto ligt, krijgt de agent informatie binnen dat haar kinderen nog op school zitten: „Zij weten nog van niks en zij moeten geïnformeerd en opgevangen worden. Zij mogen onder geen beding naar buiten komen en hun moeder zo aantreffen. Hebben kinderen in school iets gezien van wat er buiten is gebeurd gaat er door me heen. Dan moeten die ook worden opgevangen. Dit wordt een hele zware taak. Shit, shit, shit. Dennis neemt deze taak op zich.”

De agent erkent dat hij de zaak ook mee naar huis neemt: „Op weg naar huis gaan mijn gedachten uit naar de nabestaanden van de jonge vrouw en met name haar kinderen. De blik in haar ogen zal me nog heel lang bij blijven. Ook de verdachte heb ik in de ogen kunnen kijken. Het zinloze van de daad die zoveel levens verwoest heeft, kan ik niet begrijpen.”

Lees hieronder het hele verhaal van de agent. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nl_NL/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

ALLEEN MAAR VERLIEZERSEen moeder van drie kinderen, 35 jaar jong, is op klaarlichte dag doodgestoken aan de J.H. van...Geplaatst door Politie Amsterdam Boven IJ op  dinsdag 9 februari 2016