Nieuws/Buitenland
444579
Buitenland

Vader verkracht dochter bij weerzien na 20 jaar

MELBOURNE - Een man die zijn dochter niet meer had gezien sinds haar geboorte 20 jaar terug, heeft haar verkracht bij hun weerzien in 2014. De vrouw had haar vader na een lange speurtocht gevonden en thuis uitgenodigd, ondanks dat ze wist dat hij in de gevangenis had gezeten wegens meerdere geweldsmisdrijven.

Dat bleek volgens de Australische krant The Age tijdens de het hoger beroep tegen de man maandag.

De man logeerde samen met zijn partner en hun zoon bij de vrouw. Aanvankelijk verliep de ontmoeting goed, zo getuigde het slachtoffer: „Het was de eerste keer dat ik mijn vader zag. Hij was ook blij om mij te zien. Ik was zo opgewonden en blij om eindelijk mijn echte vader te ontmoeten.”

Het liep uit de hand toen vader en dochter elkaar een knuffel gaven. Hij probeerde het slachtoffer te zoenen en volgde haar vervolgens toen ze de slaapkamer in liep. Daar verkrachtte hij haar, terwijl hij zei dat hij voor altijd van haar zou houden. De vrouw durfde zich niet te verzetten tegen haar vader, omdat ze wist van zijn gewelddadige verleden.

De man is in hoger beroep veroordeeld tot drie jaar cel wegens incest. Die straf is lager dan de veroordeling in eerste aanleg, omdat is gebleken dat de man zwakbegaafd is. De aanklacht van verkrachting, die ook werd ontkend door de man, kon niet bewezen worden.