Nieuws/Binnenland
444586
Binnenland

Asscher dient reageerders van repliek

Den Haag - Vice-premier Asscher is de beledigingen aan zijn adres zo zat, dat hij in de pen is geklommen om alle reageerders van repliek te dienen. Op zijn Facebook-pagina gaat hij uitgebreid in op de beledigingen aan zijn adres.

De PvdA-bewindsman is zeer actief op social media. Via zijn twitteraccount (@LodewijkA) en Facebook gaat hij graag de discussie aan met mensen die kritiek op hem hebben of wat willen weten, maar ook ordinaire scheldpartijen zijn aan de orde van de dag. De verantwoordelijken voor dit laatste wil Asscher nu van repliek dienen.

Asscher wordt veelvuldig aangevallen om zijn joodse wortels en het feit dat hij pleit voor het veranderen van zwarte piet. „In de eerste plaats wil ik al diegenen die erin geslaagd zijn een grapje te maken over mijn achternaam complimenteren. Niet alleen vind ik ASS cher heel knap gevonden, het is ook nog internationaal. Seth leeft in jullie voort. Nog spitsvondiger vond ik aSScher, omdat daarin ook een subtiele verwijzing naar de beruchte Duitse SS schuilgaat. Altijd even lachen”, constateert Asscher cynisch.

Asscher schrijft: „Mijn joodse achternaam is voor velen van jullie een plausibele verklaring voor mijn gedrag en opstelling. Zo geef ik tegelijk te veel en te weinig om moslims. Neem Holladiejan: ’Zionistenhond @LodewijkA laat verstek gaan bij VN. Gaat over racisme i.p.v. antisemitisme daar heeft hij niets mee.’ Farid is tot de conclusie gekomen dat ik als jood de mond vol heb van moslims, maar dat ik me vreemd genoeg muisstil hou over zionisme. Flip heeft blootgelegd dat je mij nooit over racisme hoort, want racisme bestaat alleen onder moslims, nooit onder joden. Volgens Peter Breedveld cs ben ik zelfs de gevaarlijkste racist van Nederland.”

Asscher geeft zijn reageerders tot slot nog een welgemeend advies mee: „Mag ik jullie voorzichtig aanraden voor de volgende keer dat je zo'n reactie plaatst de tweet of post eerst even aan je moeder te laten zien? Of aan je dochter, for that matter? Als zij het ook een goed idee vindt, vooral plaatsen. Blijf er niet mee rondlopen.” Mensen die op een normale manier kritiek geven zal hij proberen wel in discussie te blijven gaan. „Waar en wanneer het werk het toelaat, zal ik daar proberen serieus op in te gaan.”

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nl_NL/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Respectloze hond.Beste reageerders, Ik merk dat ik dankzij jullie te vaak niet meer reageer als mensen me via social...Geplaatst door Lodewijk Asscher op  dinsdag 9 februari 2016