Nieuws
444600
Nieuws

Alpina B7 Biturbo: Zakensedan laat managers vliegen

Bij gebrek aan een BMW M7 is er altijd de Alpina B7 Biturbo. De nieuwste generatie is net onthuld en brengt 608 pk (!) aan het asfalt.

De B7 is uiteraard gebaseerd op huidige BMW 7 Serie (de in 2016 geïntroduceerde G11/G12) en heeft de bekende 4,4 liter V8 biturbo van Alpina onder de kap. De motor levert iets meer vermogen dan in de B5 en B6 Biturbo (608 pk tegenover 600 pk) en hetzelfde koppel van 800 Nm. De B7 sprint daarmee in 3,7 seconden van stilstand naar 100 km/h en haalt een topsnelheid van 310 km/h. De grote Alpina is er alleen met een achttraps automaat van ZF en kan vooralsnog enkel met vierwielaandrijving worden besteld (van de vorige B7 was ook een achterwielaangedreven variant).

Alpina-wielen

Het uiterlijk is vrij voorspelbaar, want ook de nieuwste B7 is weer aangekleed met een diepere frontspoiler, vier uitlaatmonden, een subtiel lipje op de kofferbakrand en de bekende twintigspaaks Alpina-wielen. In het interieur is het van hetzelfde laken een pak. De klokkenwinkel heeft traditiegetrouw een blauwe achtergrond, er is speciaal leer, een Alpina-stuur en een genummerde plaque met daarop het serienummer van de auto.

KIJK OP AUTOVISIE.NL VOOR MEER OVER DE ALPINA B7 BITURBO