Nieuws
444614
Nieuws

Wat Hij Vindt

Geen grotere vijanden voor vrouwen dan vrouwen zelf        

Zitten er genoeg vrouwen in de top van het Nederlandse bedrijfsleven? Moet een vrouw president worden van de VS? Prima discussie, maar waarom trekken vrouwen elkaar dan subiet de haren uit het hoofd, vraagt VROUW-columnist Bert zich af.

Och here, nu moeten de mevrouwen des vaderlands van minister Bussemaker voor een topbaantje naar een wébsite. Leert die tante het dan nooit? Op www.navigerennaardetop.nl mogen ambitieuze dames van de excellentie speuren naar vrijgekomen plekken in de besturen van grote bedrijven. Bij wijze van sliep-uit naar het vermaledijde old boys network, zeg maar.

Oneerbiedig en beledigend

Ook weer tot mislukken gedoemd, dit gedrocht. Komt alleen nog maar meer ellende van, aan het emancipatiefront. “Oneerbiedig en beledigend,” briest mevrouw Günel, oprichtster van Woman Capital alvast. Om er met een pruillipje aan toe te voegen: “Het zijn wéér de vrouwen die zichzelf naar voren moeten schuiven.”

Op zich een nogal wonderlijke zin (door wie anders dan zijzelf moeten de vrouwen naar voren worden geschoven? Door mannen van het old boys network wellicht?), maar daar gaat het nu even niet om. Laat vrouwen onderling discussiëren over een versteviging van hun maatschappelijke positie en ze trekken elkaar subiet de haren uit het hoofd.

Schuinsmarcheerder

In plaats van met hun feministische nageltjes in elkaars nekken te graaien, doen de dames Bussemaker en Günel er verstandig aan om even westwaarts te kijken. Over de Atlantische Oceaan, naar de Verenigde Staten, ons voorland. Zien ze Hillary Clinton, zwetend in een krampachtige verkiezingsstrijd. Gedoodverfd om als eerste vrouw de machtigste man ter wereld te worden, Hillary.

Lees de hele blog van Bert hier.