Nieuws/Opmerkelijk
444622
Opmerkelijk

Run op trouwjurk Zeeman

AMSTERDAM - De nieuwe trouwjurk van Zeeman is een grote hit. De eerste lading van de spotgoedkope trouwjurken van €29,99 is namelijk al uitverkocht.

De jurken die sinds vandaag te koop zijn, slechts 1500 in totaal, worden massaal aangekocht. Woordvoerder Caroline van Turennout van de Zeeman zegt dat het niet meer mogelijk is om vanochtend de trouwjurk te bestellen. „Er zitten nog wel een paar jurken in winkelmandjes, maar als je een jurk wilt bestellen, zal dat niet meer mogelijk zijn”, zegt Van Turennout.

Voor aanstaande bruiden is er nog geen paniek, want de levering zal worden gedaan in drie delen. Later vandaag komt er een tweede bestelmogelijkheid en volgende week is de laatste mogelijkheid. „Vanaf vandaag zijn de trouwjurken ook te zien op de reclameborden, dus het zou vervelend zijn dat ze dan al zouden zijn uitverkocht”, aldus de woordvoerder.

De gelukkigen die vanochtend al een trouwjurk hebben aangeschaft mogen deze al binnen 48 uur op hun deurmat verwachten. „Ze staan nu al de trouwjurken in te pakken”, zegt Van Turennout vol enthousiasme.

Het nadeel van online bestellen, is dat het altijd even afwachten is of de jurk ook past. De Zeeman heeft daar een oplossing voor: „De top is gemaakt van stretch en het lint zit los aan de jurk, dus deze is ook te verstellen. Daarnaast hebben we de jurk erg lang gemaakt, zodat bruiden deze nog zelf kunnen (laten) inkorten. De grote kostenpost voor een trouwjurk is namelijk om deze op maat te maken, en met deze verstelbare elementen kunnen we de jurk daarom goedkoop maken.”

Als de jurk toch niet past of als de bestelling niet is gelukt, kunnen geïnteresseerden ook op Marktplaats kijken. Sinds 8:09 uur ’s ochtends staan de advertenties al online en er is zelfs al €500 euro geboden op de trouwjurk van de Zeeman.

De winkelketen heeft zelf de trouwjurk ontworpen en is inmiddels een hit geworden op sociale media. Zeeman is ervan overtuigd dat niet alles duur hoeft te zijn. „Als je gaat trouwen lijkt het wel alsof alles duur moet zijn. Anders is het niet goed. Zo zien wij dat dus niet”, meldt de Zeeman in een persbericht. „Je trouwjurk hoeft echt niet de duurste kledinguitgave van je leven te worden. Om te bewijzen dat het goedkoper kan, hebben wij een eigen trouwjurk ontworpen en we zijn trots op het resultaat.”

Trouwjurk - ZEEMAN from Zeeman on Vimeo.