Nieuws
444627
Nieuws

Monique (24) viel in handen van een loverboy

Om meer aandacht te vragen voor slachtoffers van loverboys, lanceert Meld Misdaad Anoniem vandaag een nieuwe campagne tegen loverboys en mensenhandel. Een goed initiatief vindt de 24-jarige Monique Allersma. Zij viel zelf in handen van een loverboy.

"In 2009 liep ik Manuel voor het eerst tegen het lijf. We raakten aan de praat en er was eigenlijk meteen een klik. Hij was zo spontaan en zo geïnteresseerd. We konden úren praten over van alles en nog wat. Dat had ik nog nooit gehad bij een jongen. Ondanks zijn interesse, had ik geen gevoelens voor Manuel. Ik zag hem meer als een goede vriend."

Vlinders

"Dat veranderde al snel. De ruzies met mijn ouders stapelden zich op en om de woordenwisselingen te vermijden, vluchtte ik steeds vaker naar zijn huis. We brachten avonden samen door, pratend. Hij begreep mij, wist écht hoe ik mij voelde. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste vlinders opdoken en er toch iets opbloeide tussen ons."

"Dit tot ongenoegen van mijn familie en vriendinnen. Zij vertrouwden Manuel niet, vonden het een foute jongen. Er werd mij dan ook continu gezegd dat ik moest oppassen. Dat ik beter een einde kon maken aan mijn relatie met hem. Opmerkingen die bij mij juist averechts werkten."

Hij begrijpt mij

"Waarom zou ik een punt zetten achter een relatie met een jongen die mij wél begrijpt, met wie ik nooit ruzie heb en die superlief voor mij is? Wat dachten ze wel niet. Ik twijfelde er niet over en omdat ik onvoorwaardelijk voor Manuel koos, liet iedereen in mijn omgeving mij keihard vallen. Ik stond er helemaal alleen voor en had alleen Manuel nog."

'Dat was het begin van het einde...'