Nieuws
444628
Nieuws

Top 10

De populairste backpackbestemmingen

Sta jij te trappelen om je backpack op te pakken, maar kun je zeker nog wel wat reisinspiratie gebruiken? Laat je inspireren door deze lijst van favoriete backpacklanden, die werd samengesteld op basis van de reiservaringen van een groot aantal door de wol geverfde reizigers.

1. Thailand

Niet voor niets staat deze topbestemming op nummer één. In de eerste plaats trekt het prachtige landschap van dit Aziatische land, dat wordt afgewisseld met indrukwekkende Boeddhistische tempels. Eenmaal daar word je aangenaam verrast door de vriendelijke bevolking. In het algemeen spreken de Thai een goed woordje Engels. Alhoewel het massatoerisme langzaam de overhand dreigt te nemen, blijft het toegankelijke Thailand een mooie bestemming voor de beginnende backpacker.  

 

2. Vietnam

Vietnam schiet omhoog in menig favoriete bestemmingslijstje. Het stigma van de oorlog lijkt het langzaam te verliezen. En gelukkig maar, want Vietnam is een echte Zuidoost-Aziatische parel. De overblijfselen van de oorlog zijn in sommige gebieden nog zichtbaar, zoals in en om Ho Chi Minh City. Een interessant gegeven, maar de schoonheid van de natuur overheerst: witte zandstranden, tropische jungles en theeplantages. Dit land verdient zijn populariteit absoluut!

 

3. Indonesië

Het uit meer dan 17.000 eilandjes bestaande Indonesië is inmiddels een gevestigde naam als het gaat om backpackersbestemmingen. Dit Aziatische land is er een van uitersten: de actieve vulkanen zijn zowel verwoestend als brengers van de meest vruchtbare grond. En door zijn immense oppervlakte kent het zowel een savanneklimaat in het oosten als een tropische regenklimaat in het westen. Door al deze bijzonderheden, alsook de vriendelijke bevolking en de lage prijzen, is de aantrekkingskracht enorm!

 

 

4. Cambodja

Vergeleken met de top drie van deze lijst is Cambodja een stuk kleiner. Maar juist dat brengt mogelijkheden. Een bezoek aan het land laat zich juist door zijn kleinschaligheid goed combineren met een tocht door omringende landen. Bovendien heeft het een grote troef in handen: het tempelcomplex Angkor Wat, dat als het meest bijzondere van Zuidoost-Azië wordt gezien. Het is voor velen de kroon op hun reis door Cambodja. 

 

5. Australië

'Down Under’ is bij uitstek geschikt voor rondreizende backpackers. Het immense land nodigt uit tot ontdekken. The Great Barrier Reef, mangroves en tropische regenwouden en uitgestrekt woestijngebied: het is slechts een hele kleine greep uit wat Australië allemaal herbergt. Voor veel backpackers is drie maanden gewoon te kort. Je kunt dan kiezen voor een Working Holiday visum, dat je de gelegenheid biedt om voor langere tijd van baantje naar baantje rond te reizen. 

6. Laos

Laos is een echte plattelandsbestemming en met haar slechts zeven miljoen inwoners op een oppervlakte van ook een van de dunst bevolkte landen in Zuidoost-Azië. Pas in 1990 heeft Laos zijn grenzen geopend voor bezoekers. Die lange geschiedenis in isolatie heeft geresulteerd in een ongekende ongerepte natuur en authenticiteit van de bevolking. Dit is de charme van Laos. Grote bezienswaardigheden zoals in Cambodja of Indonesië zal je hier niet tegenkomen.  

 

7. Nieuw-Zeeland

Backpacken in het land van de 'Kiwi' is sinds de komst van het internet daar enorm in opkomst. Dankzij de verbeterde economische situatie is ook de infrastructuur de laatste jaren flink verbeterd. Dat schept voor reizigers mogelijkheden tot ontdekken. Zomaar enkele ingrediënten voor een optimale backpackerservaring: wildlife in de nationale natuurparken, feest in studentenstad Dunedin, wereldstad Auckland, kustlijnen met uitgestrekte witte zandstranden en sprookjesachtige baaien. Do we need to say more?

 

8. Peru

Steeds meer backpackers weten hun weg te vinden naar Peru. Dit is het land van de mystieke, eeuwenoude beschavingen en de adembenemende Andes tegenover de woestijn aan de westkust. De bevolking is uiterst vriendelijk en behulpzaam. Men draagt met trots de kleurige klederdracht. Peru is een ware schatkamer. Overal vind je resten en ruïnes van pre-Inca beschavingen. Je backpackerstocht is uiteraard niet compleet zonder een bezoek aan een van de zeven wereldwonderen: Machu Picchu.

9. Nepal

Na de allesvernietigende aardbeving van 25 april 2015 krabbelt Nepal als reisbestemming langzaamaan weer op. En terecht, want iedere backpacker wil immers een keer op 'het dak van de wereld’ gestaan hebben. De aardbeving heeft helaas een aantal toeristische trekpleisters ernstige schade toegebracht, maar er is nog genoeg moois te bewonderen. Het koninklijk paleizencomplex Patan Durbar bijvoorbeeld. Beklim de speciale circuits voor een onvergetelijke hikingtocht en spot neushoorns en apen in het Chitwan National Park.

 

10. Spanje

Op de tiende plaats is deze Europese bestemming een beetje een vreemde eend in de bijt. Hoe het, overigens prachtige, Spanje in het lijstje terecht komt? Het is gemakkelijk bereikbaar, goedkoop en heeft een ideale infrastructuur. Kortom, het biedt volop mogelijkheden! Verken de Spaanse kust een per trein bijvoorbeeld. Trek verder de binnenlanden van Andalusië in en bezoek bergachtig Baskenland: Spanje is verrassend geschikt voor de backpacker of rondreizende toerist.

 

 

Bron: Beslist.nl / Around the Globe