Nieuws
444683
Nieuws

Honderdduizend Kickstarter projecten gefinancierd

Afgelopen nacht heeft het honderdduizendste Kickstarter-project zijn financieringsdoel gehaald. Een mijlpaal voor de crowdfundingsite die een kleine zeven jaar geleden het levenslicht zag.

In die jaren is er wel het nodige veranderd. Zo duurde het liefst 121 dagen om de eerste honderd projecten te financieren, terwijl de laatste honderd projecten binnen drie dagen hun doelstelling hadden behaald.

Niet alle projecten op Kickstarter zijn succesvol. Slechts één op de drie weet het financieringsdoel te behalen. In totaal is er in alle jaren zo’n $1,9 miljard in de projecten gefinancierd. Overigens betekent het binnenhalen van het financieringsdoel niet dat het project zelf ook een succes is. De afgelopen jaren zijn er diverse gefinancierde projecten alsnog mislukt, omdat de initiatiefnemer er niet in slaagde het beoogde product te produceren.

Uit de cijfers die Kickstarter op zijn blog bekend heeft gemaakt blijkt verder dat ruim 8500 mensen meer dan één succesvol Kickstarter-project hebben gelanceerd. Eén persoon heeft zelfs 94 projecten succesvol gelanceerd via de site. De 100.000 succesvolle campagnes zijn afkomstig van in totaal 86.101 kandidaten.