Nieuws
444691
Nieuws

Nederlanders niet blij met baas

Amsterdam - Nederlandse managers zijn niet populair bij hun ondergeschikten. Bijna twee derde (64%) van de werkenden in ons land is ontevreden over zijn leidinggevende. Dat is flink hoger dan het mondiale gemiddelde, dat op 50% ligt.

Nog geen twee op de tien Nederlanders is goed te spreken over zijn baas. Terwijl wereldwijd ruim drie op de tien happy zijn met hun chef. Zo blijkt uit internationaal onderzoek van carrièresite Monsterboard.

Opvallend genoeg zeggen de meeste werknemers in ons land tegelijkertijd dat ze niet graag in de schoenen van de manager zouden willen staan. Een ruime meerderheid van bijna 84% denkt dat het lastig is om een goede leidinggevende te zijn. Zij staan dan ook niet te trappelen om de rol van manager zelf op zich te nemen.

Slechts een derde van de ondervraagden denkt dat hij of zij het beter zou doen dan de eigen baas. Een magere 16% heeft de ambitie om dit jaar nog door te groeien tot manager.

Volgens Gian Zandonà, de managing director van Monsterboard.nl kunnen managers leren van de kritiek. „Juist een goede manager neemt commentaar van de werkvloer serieus en zoekt naar verbeterpunten om daar zelf wat van te leren.” Ontevreden werknemers adviseert hij om in gesprek te gaan met de manager om elkaar feedback te geven. „Dat is voor beiden heel leerzaam.”