Nieuws
444699
Nieuws

Jonge fiscalist eist €1,2 miljoen van KPMG

Amsterdam - Een jonge fiscalist van KPMG Meijburg, die onlangs aangifte deed van bedreiging en discriminatie tegen de topman van het belastingadviesbureau, eist 1,2 miljoen euro schadevergoeding.

Dit melden interne bronnen bij KPMG Meijburg.

Karim Aachboun (28) werd vorig jaar, na een volledig uit de hand gelopen ruzie met bestuursvoorzitter Wiebe Cnossen arbeidsongeschikt verklaard. Hij zou sindsdien lijden aan een posttraumatische stress-stoornis.

Naar eigen zeggen werd Aachboun al jarenlang tegengewerkt binnen het adviesbureau vanwege zijn Marokkaanse afkomst. Zo kreeg hij amper klanten toegewezen, waardoor hij niet aan de vereiste targets kon voldoen. Ook werd het gerucht verspreid dat hij vrouwen ‘minderwaardig’ zou vinden. Dat hij ondertussen enkele multimiljonairs als nieuwe belastingklanten wist binnen te halen, boeide het management niet.

Schriftelijke hulpverzoeken van de geplaagde fiscalist, gericht aan KPMG-commissarissen Bernard Wientjes, Leatitia Griffith en Jolande Sap bleven ook na het treffen met Cnossen onbeantwoord.

Inmiddels stuurt het bedrijf aan op het ontslag van Aachboun, wegens misbruik van Meijburg-briefpapier en het dreigen met publiciteit en met de aangifte wegens discriminatie. De bewuste aangifte zou inmiddels overigens bij het politiebureau Amstelveen zijn zoekgeraakt.

KPMG Meijburg en Karim Aachboun wilden gisteren niet reageren op vragen over het arbeidsconflict.