Nieuws/Binnenland
444714
Binnenland

Partner breekt met verkrachter Van de V.

Amsterdam - Beachvolleyballer Dirk Boehlé breekt per direct met zijn sportpartner Steven van de V. (21), die in Engeland terechtstaat voor het verkrachten van een 12-jarig meisje. ,,Ik ben diep geschokt”, zegt Boehlé over de strafzaak tegen zijn voormalige sportmaatje.

De volleyballer was niet op de hoogte van de ernstige problemen waarin Van de V. verkeert. ,,De afgelopen maanden heb ik geen enkele vorm van contact meer gehad met hem”, schrijft hij op Facebook. ,,Ik was op de hoogte dat er iets speelde, maar had geen enkele notie van de inhoud en de zwaarte hiervan.”

Boehlé en Van de V. vormden sinds vorig jaar zomer succesvol een duo. De twee werden direct Nederlands kampioen beachvolleybal. ,,Op het zand waren we een gouden duo en ik ben ervan overtuigd dat we het ver hadden kunnen schoppen”, gaat Boehlé verder, ,,maar vanzelfsprekend betekent dit het einde van onze samenwerking. Ik ben op dit moment op een trainingsstage in Hawaï, hoe ik mijn beachvolleybal carrière verder ga invullen weet ik op dit moment nog niet.”

Van de V. werd op 8 januari uitgeleverd aan Groot-Brittannië. Hij bekende maandag direct schuld. Hij had zijn slachtoffer via Facebook leren kennen, voor hij naar Engeland afreisde om meermalen seks met haar te hebben. De uitspraak in de zaak is op 21 maart.