Nieuws
444723
Nieuws

Curator V&D in overleg met Roland Kahn

WEERT - De curatoren van V&D zijn besprekingen begonnen met ondernemer Roland Kahn (Coolcat) over het voortbestaan van de winkelketen.

Dat melden zij zaterdagavond. Cool Investments wil alle activiteiten van V&D inclusief het merk overnemen.

Kahn wil 'een groot deel' van de V&D-warenhuizen zonder onderbreking laten doorwerken, aldus de gemeenschappelijke verklaring.

Beste uitkomst

De curatoren zeggen zaterdagavond dat de overname door Kahn niet alleen ,,de best mogelijke uitkomst voor de schuldeisers" in het faillissement opleveren, maar ook de beste uitgangspositie voor medewerkers, leveranciers en de economische bedrijvigheid voor Nederland oplevert.

De gesprekken zijn nog afhankelijk van de bankfinanciering en de medewerking van de vastgoedeigenaren.

Ondanks deze verklaring is niet gezegd dat Kahn de uiteindelijke eigenaar wordt. De Canadese winkelorganisatie Hudson's Bay is al bezig te proberen huurcontracten voor winkelpanden af te sluiten.

'Broodje aap'

Kahn hoopt zich de komende week te presenteren als de redder van het failliete V&D, maar ontkende de afgelopen dagen in alle toonaarden dat zijn bedrijf Coolinvest ook maar iets met de reddingspoging te maken had.

Kahn, eigenaar naast Coolcat van merken en winkels als Sapph, MS Mode en America Today, was glashard in zijn ontkenningen.

"Het is een broodje aap", liet hij ons weten. En later: "Ik ben in Milaan en het verhaal klopt écht niet."

Zaterdagmiddag bevestigde de curator dat met Kahn wel gesprekken worden gevoerd.

Bij V&D werken 8.000 mensen, waarvan 5.000 in de winkels en 3.000 in de La Place-restaurants.

Lees alles over het kat-en-muisspel rond V&D