Nieuws
444726
Nieuws

Ouders bezorgd over online veiligheid kind

Zeven op de tien ouders maakt zich zorgen over de veiligheid van hun kinderen online. Ze zijn bang dat hun kinderen naar afspraken met onbekende mensen worden gelokt (34%) en dat hun online activiteiten negatieve gevolgen hebben voor het hele gezin (23%). Dat blijkt uit onderzoek van Symantec.

Kinderen kunnen de online veiligheid van een gezin aantasten door bijvoorbeeld malware te downloaden of door te reageren op nepmails. Robert den Drijver van Symantec Benelux benadrukt dan ook dat ouders een belangrijke rol spelen in het onderwijzen van hun kinderen over veilig gedrag op internet. “Ouders moeten een open gesprek voeren met hun kinderen over hun ervaringen op het internet, en moeten huisregels opstellen over het internetgebruik binnen het gezin.”

Volgens het Norton Cybersecurity Insights Report beweert 40 procent van de ondervraagde ouders dat hun kind ervaring heeft met internetcriminaliteit, inclusief cyberpesten, het downloaden van schadelijke software en het reageren op phishing-emails. Het veiligheidsbedrijf raadt ouders aan de risico’s te bespreken van het posten en delen van persoonlijke informatie, als foto’s en video’s, op social mediasites. Ook moeten ze hun kinderen leren om altijd gebruik te maken van sterke wachtwoorden en om nooit zomaar ergens op te klikken.