Nieuws/Binnenland
444733
Binnenland

Beachvolleyballer verkrachtte meisje (12)

Londen - Schuldig, schuldig, schuldig. Dat zijn de spaarzame woorden van de Nederlandse beachvolleyballer Steven van de V.

In Aylesbury Crown Court, een plaatsje net buiten de M25 rondweg rond Londen, is de Nederlandse baechvolleyballer maandag schuldig bevonden aan verkrachting van een 12-jarig Engels meisje. Het gaat in totaal om drie verkrachtingen, waarbij het er volgens de Engelse wet niet toe doet of er sprake was van dwang of niet. De leeftijd van het slachtoffer is zodanig dat er sprake is van verkrachting.

Van de V. werd maandag in Aylesbury bijgestaan door Rakesh Bhasin, van het Londense advocatenkantoor Steel & Shamash. Bhasin zegt geen toestemming te hebben van zijn cliënt om de pers te woord te staan. Wel bevestigt hij dat de gevangenisstraf voor Van de V. op 21 maart wordt bepaald. Een vertegenwoordiger van het gerechtshof in Aylesbury bevestigt dat er een veroordeling is voor drie vergrijpen, waarbij de verdachte in alle drie de gevallen schuld heeft bekend.

Volgens Britse media is Van de V. op 2 augustus 2014 vanuit zijn woonplaats Den Haag naar het in de buurt van Aylesbury gelegen Milton Keynes gereisd. Via sociale media had hij contact gelegd met het slachtoffer. Van de V. was indertijd op de hoogte van de leeftijd van het meisje. Na aankomst ging het stel naar het nabijgelegen Furzton Lake, waar de eerste verkrachting plaatsvond. Diezelfde dag vond een volgende overtreding plaats in een pand in Milton Keynes. Voor Van de V. de volgende dag terugkeerde was sprake van een derde verkrachting.

De zaak is behandeld door het Thames Valley Police korps. Van de V. is op 8 januari van dit jaar uitgeleverd aan de Britse politie.