Nieuws/Binnenland
444744
Binnenland

OM vraagt vrijspraak voor mishandelen baby

ROTTERDAM - Het Openbaar Ministerie (OM) wil vrijspraak voor de 26-jarige Desiree P., de moeder van een baby die in november 2010 waarschijnlijk door mishandeling om het leven is gekomen. Het OM kwam tot deze eis omdat er onvoldoende bewijs tegen de vrouw is. Haar toenmalige vriend Rivelino E. wordt ervan verdacht de baby zwaar te hebben mishandeld.

De moeder was dinsdag niet bij de inhoudelijke behandeling van de zaak aanwezig. De rechtbank wil P. eerst zien om haar vragen te kunnen stellen over de mishandeling van de baby en ,,zo beter inzicht in de zaak te krijgen''. E. was wel bij de zitting aanwezig. De rechtbank heeft de zaak voor onbepaalde tijd aangehouden, omdat ze beide verdachten gelijktijdig wil horen.

Het meisje werd in september 2009 geboren. Het Rotterdamse tweetal bracht het kindje in december van dat jaar naar het ziekenhuis. Daar ontstond het vermoeden dat het meisje slachtoffer was geworden van kindermishandeling.

Het OM denkt dat het slachtoffertje vermoedelijk is gestorven aan complicaties die het gevolg zijn van de mishandeling van een jaar eerder. Zo werden botbreuken en hersenletsel gevonden na sectie op het lichaam.