Nieuws/Binnenland
444885952
Binnenland

Circa 100 mensen overnachten op stoel in aanmeldcentrum Ter Apel

TER APEL - In het aanmeldcentrum Ter Apel is komende nacht voor ongeveer honderd mensen geen bed. Deze mensen hebben onderdak, maar brengen de nacht door op stoelen in de recreatiezaal en de wachtruimte van het aanmeldcentrum, meldt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

Voor een andere groep van ook zo’n honderd mensen is opvang gevonden in Zuidbroek. Bussen staan klaar om de groep daarheen te brengen, aldus de woordvoerster.

In Ter Apel is plek voor 2000 mensen. In de nacht van dinsdag op woensdag was er ook al voor circa 140 mensen geen slaapplek meer beschikbaar. Ter Apel kampt al langer met grote drukte omdat de doorstroom van vergunninghouders vanuit opvanglocaties naar woningen stagneert. Hierdoor moet het COA vaak op het laatste moment nog extra slaapplekken vinden en slapen asielzoekers soms op stoelen.

De 25 veiligheidsregio’s bereiden zich voor om de komende tijd meer mensen op te vangen via crisisnoodopvangplekken om Ter Apel te ontlasten. In die crisisnoodopvang worden mensen opgevangen in bijvoorbeeld sporthallen of tenten.

In de zoektocht naar een oplossing voor de aanhoudende problemen bij de opvang van asielzoekers in Ter Apel, zei staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) eerder woensdag ook te kijken naar grotere locaties. „Maar dat kost gewoon tijd”, voegde hij daar aan toe. Gesprekken over een tweede aanmeldcentrum, ook om Ter Apel te ontlasten, worden volgende week voortgezet.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop