Nieuws
445221
Nieuws

Weer sport in Stade de France

PARIJS - Voor het eerst sinds de terreuraanslagen in Parijs op 13 november was het Stade de France zaterdag decor van een sportwedstrijd. De Franse rugbyers openden het zeslandentoernooi (Six Nations) met een overwinning op Italië: 23-21. President François Hollande behoorde tot de 64.000 toeschouwers in het stadion, die allemaal te maken hadden met strikte veiligheidsmaatregelen in en om het stadion.

Het Stade de France was bijna drie maanden geleden een van de doelwitten bij de terreuraanslagen in de Franse hoofdstad. Terwijl de voetballers van Frankrijk oefenden tegen Duitsland, bliezen buiten het stadion een paar zelfmoordterroristen zichzelf op. Hollande, die toen ook op de tribunes zat, werd geëvacueerd. De spelers bleven de hele nacht uit voorzorg in het stadion.

Voor het eerst sinds die dramatische gebeurtenissen werd het Stade de France zaterdag gebruikt voor een sportwedstrijd. "Ik wilde hier graag bij zijn, omdat het leven doorgaat", zei Hollande, die zijn landgenoten zag winnen. Engeland was in Edinburgh te sterk voor Schotland: 9-15. Zondag spelen Ierland en Wales tegen elkaar.