Nieuws/Binnenland
445248
Binnenland

Politie klaar voor demonstratie Pegida

AMSTERDAM - De politie heeft de ME en extra agenten paraat vanwege de grote demonstratie van protestbeweging Pegida zaterdagmiddag in Amsterdam. Een paar uur voor dit protest wordt er ook nog een tegendemonstratie georganiseerd door de SP, GroenLinks en de PvdA.

,,We hebben extra maatregelen genomen vanwege gebeurtenissen bij andere demonstraties van de organisatie. We zijn goed voorbereid. Als de ME nodig is, zijn ze inzetbaar'', aldus een woordvoerster van de politie.

Pegida demonstreert zaterdag van 15.00 tot 17.00 uur ,,tegen de islamisering van Europa'' en de komst van vluchtelingen. Daar worden driehonderd tot vijfhonderd betogers verwacht. De tegendemonstratie onder het motto 'vluchtelingen welkom, racisme niet' is tussen 13.00 en 15.00 uur.

De gemeente Amsterdam heeft de betogers op het hart gedrukt dat ze niet de confrontatie mogen opzoeken. De politie zal dan direct optreden.

Bij eerdere demonstraties van Pegida vorig jaar in Utrecht was het onrustig en ontstonden er opstootjes. De politie moest diverse arrestaties verrichten.

De noodopvang voor vluchtelingen in Amsterdam wordt zaterdag volgens de zender AT5 extra beveiligd vanwege de demonstratie. Zaterdagochtend hebben fractievoorzitters van alle politiek partijen in Amsterdam een bezoek gebracht aan een noodopvang. Alleen de VVD was er niet bij.

Police preparing for Pegida demo in Amsterdam https://t.co/kG5lQM9PWv pic.twitter.com/lXS27o6cLR via @RTVNH— Liveuamap World (@lumworld) 6 februari 2016