Nieuws/Binnenland
445463
Binnenland

’Zeg me waar Elke is. Hoe, dat bepaal je zelf.’

Limburgse detective zoekt vermiste Elke

MAASTRICHT - De bekende Limburgse privédetective Ben Zuidema is gestart met een zoektocht naar de sinds december 2010 vermiste Elke Wevers (32) uit het Belgische Neeroeteren, vlak over de grens bij Sittard. De ervaren speurder is samen met zijn partner en voormalig politierechercheur John Vullers ingeschakeld door de wanhopige en radeloze familie van Wevers, zo bevestigt hij tegenover De Telegraaf.

Elke Wevers verdween op 9 december 2010 spoorloos van de aardbodem toen ze op weg was naar haar werk in het ziekenhuis van Maaseik. Die morgen stuurde zij nog een sms met de tekst 'ik voel me niet goed, ik ga naar huis' naar een collega die haar zou op komen halen. Sindsdien is er taal noch teken van haar vernomen. Haar telefoon werd kort na het versturen van het sms-bericht uitgeschakeld. Een grote zoekactie met een helikopter en radarboten werd gestart. In 2012 werd er door een duikteam gezocht in een grindplaats in Rotem, vlak over de grens bij Maastricht. Maar ook dit leverde niet het gewenste resultaat op.

De Belgische recherche heeft in de voorbije jaren meerdere scenario’s bekeken, maar van Elke Wevers ontbreekt tot op heden elk spoor. Onlangs werd in Lapland een voormalige buurjongen van haar aan de tand gevoeld door rechercheurs. Tot een bekentenis of doorbraak in de vermissingszaak heeft dit tot op heden echter niet geleid. Ook een speurtocht van een team van speur- en reddingshonden in oktober afgelopen jaar leverde niks op. Elke Wevers' partner Tom zat in het verleden vast als verdachte in deze zaak. Hij ontkent echter ten stelligste iets met de verdwijning van zijn vriendin te maken te hebben.

Gemoedsrust

Ben Zuidema doet nu via De Telegraaf een eerste beroep op de dader of daders die achter de verdwijning van Elke Wevers zitten. „Hoe jij als dader mij laat weten waar Elke is, dat bepaal je zelf”, zegt de detective. „Maar doe de ouders van dat meisje een plezier en zeg hen waar hun dochter is. Dat is beter voor hun gemoedsrust, maar ook voor jou. Als we weten waar Elke is en we haar lichaam dus hebben gevonden, dan houdt het grote jagen in deze zaak immers op. Dus meld je zo snel als mogelijk.”

René Wevers (60), vader van de vermiste Belgisch-Limburgse, geeft aan met zijn ’rug tegen de muur te staan’. „We zijn tevreden over het werk van de recherche hier, maar hopen dat we door op twee fronten te zoeken Elke alsnog gaan vinden. Want dat is het allerbelangrijkste. Vier ogen zien immers meer dan twee”, aldus Wevers. „Misschien zijn er ook nog lezers van De Telegraaf die iets weten.”

Meer informatie over de verdwijning van Elke Wevers vindt u hier.