Nieuws
445661
Nieuws

Vastgoedruzie raakt top PwC

Amsterdam - Topaccountant en boegbeeld van zijn beroepsgroep Ruud Dekkers van accountantsreus PwC gebruikte fiscale trucs en manipuleerde jaarrekeningen om zichzelf te verrijken.

Die aantijgingen staan in een omvangrijk dossier over fiscaal gedreven privébeleggingen in vastgoed waaraan Dekkers met veertien andere beleggers deelneemt en dat in het bezit is van De Telegraaf.

Daarbij schrikt de PwC-partner er niet voor terug om zijn PwC-secretaresse, PwC-enveloppen, PwC-emailaccount en de PwC-disclaimer te gebruiken in correspondentie over zijn privé-investeringen.

De dossierstukken (zie hier) zijn de basis van een juridisch gevecht waarin de oud-voorzitter van de Nederlandse Beroepsorganisatie voor Accountants (NBA) verwikkeld is geraakt met Jelle Adema, de voormalig beheerder van het vastgoed waarin Dekkers zijn privégeld stak.

Ruud Dekkers wil niet persoonlijk reageren op de aantijgingen aan zijn adres. Via zijn advocaat laat hij weten "niet bekend te zijn met e-mails die aandringen op het niet nakomen van de verplichtingen jegens de bank".

Lees het hele artikel in DFT Avond: 'Accountancy geschaad'