Nieuws
445666
Nieuws

Honor 5X officieel gelanceerd in Europa

MÜNCHEN - Een 5,5 inch smartphone met metalen behuizing, vingerafdrukscanner, snelle processor, 13MP camera en een prijskaartje van €230. Huawei heeft vandaag in Munchen de Honor 5X officieel gelanceerd.

Honor is een submerk van de Chinese telecomgigant Huawei. In thuisland China is het merk, dat pas twee jaar gelden is opgericht, zeer populair onder jongeren. De toestellen zijn alleen online verkrijgbaar en mede daardoor kan Honor een goede prijs/kwaliteit verhouding bieden. "Het succes heeft ons gestimuleerd om een markt op te zoeken buiten China", vertelt George Zhao, ceo van Honor. "Met als resultaat dat wij de Honor 5X nu ook in Europa, Amerika en heel Azië kunnen aanbieden."

Het prijskaartje van de Honor 5X is gelijk aan dat van de Huawei P8 Lite wat de vreemde situatie meebrengt dat de toestellen elkaar beconcurreren. De specificaties komen ook grotendeels overeen. Met 5,5 inch biedt de Honor 5X wel een grotere beelddiagonaal. Ook de 1,5 GHz Snapdragon processor met acht kernen is iets sneller. Beide toestellen beschikken over 2GB werkgeheugen en 16 GB intern geheugen dat uitgebreid kan worden via MicroSD.