Nieuws
445682
Nieuws

Top Gear haalt Matt LeBlanc binnen

Friends-acteur Matt LeBlanc is de nieuwe presentator van het immens populaire autoprogramma Top Gear.

Matt LeBlanc gaat het team van Top Gear aansterken, dat meldt de BBC donderdag.

De 43-jarige acteur werd vooral bekend door zijn rol als Joey Tribbiani in de Amerikaanse hitserie Friends. LeBlanc was al eens te gast in de show en zette onlangs voor BBC America een paar hoogtepunten uit het programma op een rij.

Wagenziek

Chris Evans werd eerder aangewezen als de vervanger van Jeremy Clarkson. Het verloopt de laatste maanden niet bepaald vlekkeloos bij Top Gear. Zo zou Evans wagenziek worden en de opnames van de eerste Top Gear-uitzending in mei, zonder het befaamde trio Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond flink vertragen.

Ook zou Chris ervoor hebben gezorgd dat tv-producente Kim Shillinglaw, die door de BBC was gevraagd om van Top Gear weer een groot succes te maken, opstapte. Tv-producente Lisa Clark en scriptschrijver Tom Ford gingen haar voor.

De BBC moest Top Gear vorig jaar op de schop nemen door de rel met Jeremy Clarkson. Hij presenteerde de autoshow jarenlang, maar kwam meerdere keren in opspraak. Hij werd uiteindelijk ontslagen omdat hij op de vuist ging met een producer van de show. Zijn collega's Richard Hammond en James May stapten na het incident ook op. De drie maken tegenwoordig een autoshow voor Amazon.

Naast LeBlanc krijgt de Britse autoshow nog meer presentatoren, deze zullen later bekend worden gemaakt.