Nieuws/Binnenland
445726
Binnenland

Celstraf voor per ongeluk doodschieten vriend

DEN HAAG - Een 21-jarige man uit Leiden moet naar de gevangenis omdat hij in april per ongeluk een vriend van hem doodschoot met een pistool. Er is geen sprake van moord of doodslag, zegt de rechtbank in Den Haag donderdag, het was een ongeluk. Maar de Leidenaar heeft het wapen en de kogels wel aangeschaft en niet gecontroleerd of het wapen geladen was toen hij het oppakte. Daarom heeft hij twee jaar cel opgelegd gekregen.

Volgens de rechter mocht de verdachte er niet van uitgaan dat het wapen ongeladen was. Aan de rechtbank vertelde hij immers dat hij vermoedde dat de vriend, de 24-jarige Angelo Frank, in de dagen voor het incident zelf met het wapen in de weer was geweest.

Het Openbaar Ministerie (OM) had 4,5 jaar cel geëist, voor roekeloosheid en illegaal bezit van een wapen. De rechtbank vindt echter niet dat de 21-jarige man uit Leiden roekeloos heeft gehandeld. Volgens de verdachte was hij aan het 'dollen' met het slachtoffer toen het wapen, dat hij in zijn hand had, per ongeluk afging.